Кремъл разчита, че награждаването на председателя на българското Национално движение

...
Кремъл разчита, че награждаването на председателя на българското Национално движение
Коментари Харесай

Говорителят на Кремъл предупреди за евентуални последици, ако Малинов бъде преследван в България

Кремъл разчита, че награждаването на ръководителя на българското Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов с съветския медал " Дружба " няма да стане причина той да бъде преследван, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Руският президент Владимир Путин награди през вчерашния ден с медал " Дружба " редица задгранични жители по случай празнувания във федерацията Ден на националното единение. Отличието се връчва за особени заслуги в укрепването на мира, другарството, съдействието и взаимното съгласие сред народите. Тази година измежду удостоените с ордена бе и Николай Малинов.

" Смятаме, че сходни жестове на самопризнание за заслугите на Малинов като принос за делото на единството на съветския свят, принос за развиване на другарството и съдействието сред народите на двете ни страни по никакъв метод не може и не би трябвало да е причина за някакви преследвания ", съобщи пред публицисти Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент.

Според него " това би било нелогично и това би имало прекомерно пагубни последствия ". Така представителят на Кремъл отговори на въпрос дали връзките сред Москва и София няма да бъдат влошени поради награждаването на Малинов, упрекнат в шпионаж в България, показва организацията.

" Разчитаме, в противен случай, хора като него (Малинов) да получат опция да работят и отсега нататък в руслото на развиването на другарските, отдавнашни, исторически връзки сред народите на двете ни страни ", акцентира Песков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР