Кремъл разчита, че награждаването на председателя на българското Национално движение

...
Кремъл разчита, че награждаването на председателя на българското Национално движение
Коментари Харесай

Говорителят на Путин защити обвинения в шпионаж лидер на Русофили

Кремъл разчита, че награждаването на ръководителя на българското Национално придвижване " Русофили " Николай Малинов с съветския медал " Дружба " няма да стане причина той да бъде преследван, съобщи ТАСС във вторник.

Руският президент Владимир Путин награди през вчерашния ден с медал " Дружба " редица задгранични жители по случай празнувания във федерацията Ден на националното единение. Отличието се връчва за особени заслуги в укрепването на мира, другарството, съдействието и взаимното съгласие сред народите. Тази година измежду удостоените с ордена бе и Николай Малинов, напомня организацията.

" Смятаме, че сходни жестове на самопризнание за заслугите на Малинов като принос за делото на единството на съветския свят, принос за развиване на другарството и съдействието сред народите на двете ни страни по никакъв метод не може и не би трябвало да е причина за някакви преследвания ", съобщи пред публицисти прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

Според него " това би било нелогично и това би имало прекомерно пагубни последствия ". Така представителят на Кремъл отговори на въпрос дали връзките сред Москва и София няма да бъдат влошени поради награждаването на Малинов, упрекнат в шпионаж в България, показва организацията.

" Разчитаме, в противен случай, хора като него (Малинов) да получат опция да работят и отсега нататък в руслото на развиването на другарските, отдавнашни, исторически връзки сред народите на двете ни страни ", акцентира Песков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР