Кремъл разчита, че награденият с руски Орден на дружбата председател

...
Кремъл разчита, че награденият с руски Орден на дружбата председател
Коментари Харесай

Кремъл заплаши България с последствия, ако преследва Николай Малинов

Кремъл разчита, че награденият с съветски Орден на дружбата ръководител на Национално придвижване " Русофили " в България Николай Малинов няма да бъде преследван в страната си. А едни такива дейности биха имали пагубни последици, по думите на Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Русия, представен от ТАСС.

" Смятаме, че сходен жест на самопризнание на заслугите на Малинов в делото за единение на съветския светоглед, развиването на дружбата и съдействието сред двата народа не може да е причина за каквито и да е преследвания ", съобщи Песков в отговор на въпрос. Въпросът бе за какво награждават Малинов тъкмо в този момент и в Кремъл не се ли притесняват, че сходно " демонстративно награждаване " може да утежни връзките сред Русия и България.

Това би било нелогично и би имало пагубни последствия. Така представителят на Кремъл отговори на въпрос премията на Малинов няма ли да утежни връзките сред Москва и София, тъй като той е упрекнат в шпионаж.

" Смятаме, че назад - хора като него (Малинов) получават опция и в бъдеще да работят за развиване на дружеските, обичайни, исторически връзки сред народите на нашите две страни ", акцентира Песков.

На 4 ноември - Деня на националното единение, съветският президент Владимир Путин връчи държавна премия на няколко чужденци, измежду които бе и водачът на " Русофили " Николай Малинов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР