Кремъл приветства днес "триумфалния референдум" на доверие към руския президент

...
Кремъл приветства днес "триумфалния референдум" на доверие към руския президент
Коментари Харесай

Кремъл приветства триумфалния референдум на доверие към Путин

Кремъл приветства през днешния ден "триумфалния референдум " на доверие към съветския президент Владимир Путин, предадоха международните организации. Референдумът, допускащ по-специално на Путин да остане на власт до 2036 година, беше избран като машинация от опозицията, добавя Франс прес. Агенцията показва, че единствено един съветски район се е противопоставил на конституционната промяна.

"Състоя се де факто един победоносен референдум на доверие към президента Путин ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков след гласуването, при което 77,92 % от гласоподавателите утвърдиха конституционната промяна. Срещу промяната гласоподаваха 21,27 %, а изборната интензивност беше 65 %.

Песков приветства равнището на присъединяване в референдума и извънредно високата поддръжка за препоръчаните промени и сподели, че тези конституционни промени ще бъдат базата за едно по-добро бъдеще за Русия.

Вотът беше очакван за април, само че беше отсрочен поради коронавирусната пандемия. Никога не е имало подозрение за изхода от него. Реформата беше утвърдена от Народното събрание при започване на годината, а текстът на променената конституция към този момент се продава в съветските книжарници.

Против измененията се разгласи самостоятелният окръг Ненески в Арктика, където с "не " гласоподаваха 55,25 % от гласоподавателите. Тази територия е изолирана и малко населявана и скоро може да бъде присъединена към Архангелската област, което породи локално опозиционно придвижване.

Опозиционният водач Алексей Навални дефинира като цяло референдумът като една "огромна неистина " и прикани последователите си да се активизират за идващите районни избори през септември.

Една от най-спорните промени на конституцията дава на Путин опцията за два спомагателни мандата след края на сегашния му мандат през 2024 година Така той ще има опцията да остане в Кремъл до 2036 година, когато ще бъде на 84 години.

Промените в конституцията вписват и консервативните правила, които са ценени от президента, като да вземем за пример бракът да е вероятен единствено за хетеросексуалните. Въвеждат се и обществени гаранции, като да вземем за пример индексиране на пенсиите.

Според критици на Кремъл властта е удвоила операциите, с цел да се увери, че ще има огромен триумф и висока изборна интензивност на референдума. Сред тези операции е образуване на лотария с дарове за участващите в референдума и разпределяне на ваучери за гласуващите онлайн.

Неправителствената организация Голос, профилирана в наблюдаване на изборите, получи над 2100 сигнала за възможни нарушавания на вота. Днес организацията сподели, че референдумът е бил невиждан образец за накърняване на суверенитета на съветския народ.

Председателката на съветската ЦИК Ела Памфилова пък сподели, че няма подозрение, че вотът е бил законен и годен.

Председателката на горната камара на съветския парламент Валентина Матвиенко сподели, че двете парламентарни камари и ще работят за внасяне на промени в към 90 закона след утвърдените от руснаците ремонти в конституцията, съобщи ТАСС.

Председателят на долната парламентарна камара Вячеслав Володин пък сподели, че общонародното гласоподаване на поправките в конституцията е референдум за доверието на руснаците към президента Путин.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР