Кремъл прие с чувство за хумор публикацията във в. Ню

...
Кремъл прие с чувство за хумор публикацията във в. Ню
Коментари Харесай

Кремъл прие с чувство за хумор новината, че руски шпиони подслушват Тръмп

Кремъл одобри с възприятие за комизъм обявата във в. " Ню Йорк таймс ", съгласно която съветските секрети служби подслушват мобилния телефон на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Това съобщи през днешния ден Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин, представен от ТАСС.

" Посрещаме такива изявления към този момент с възприятие за комизъм ", уточни той пред публицисти, предава Българска телеграфна агенция.

Говорителят на съветския президент предложи медиите да потърсят уточнения от самото издание, което " несъмнено има някаква подробна информация по въпроса, която може да обоснове публикуването на такава информация ".

По думите му Кремъл съжалява, че американският всекидневник " безгрижно разгласява информация, сочеща по-скоро, че се намалява равнището на журналистическата отговорност ".

Когато Доналд Тръмп се обади по телефона на другари, китайци и руснаци слушат и научават, написа през днешния ден " Ню Йорк таймс ", като се базира на американски разследващи отчети.

Според вестника съветници на Тръмп нееднократно са го предупреждавали, че неговите мобилни телефони не са сигурни и че съветски и китайски шпиони постоянно го подслушват. Тръмп обаче към момента не желаел да се раздели със своите айФони.

Служители на Белия дом изразили вяра, че президентът най-малко се въздържа от разискването на класифицирана информация, когато приказва по телефона.

Според източници от разследващите служби на Съединени американски щати, представени от " Ню Йорк таймс ", било открито, че Китай се стреми да употребява чутото от диалозите на Тръмп - по какъв начин разсъждава, с какви причини може да му се повлияе и кого е податлив да послуша, - с цел да бъде предотвратена ескалацията на комерсиалната война със Съединени американски щати.

По-рано в. " Политико " заяви, че отделът по осведомителни технологии в Белия дом е дал на Тръмп два смарт телефона айФон (iPhone), единият от които не е оборудван с устройства срещу подслушване, напомня ТАСС. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР