Кремъл потвърди днес, че човек на име Олег Смоленков, за

...
Кремъл потвърди днес, че човек на име Олег Смоленков, за
Коментари Харесай

Кремъл: Предполагаемият US шпионин е работел в администрацията на президента

Кремъл удостовери през днешния ден, че човек на име Олег Смоленков, за който се допуска, че е бил американски разузнавач, е работел в администрацията на президента Владимир Путин, предадоха международните организации, заяви Българска телеграфна агенция.

" Наистина Смоленков е работел в администрацията на президента, само че преди няколко години той бе уволнен с вътрешна заповед ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той акцентира, че длъжността на Смоленков не е била висока и отхвърли да дава повече информация. Не посочи за какво е бил отхвърлен този чиновник и не сподели дали е работел за Централно разузнавателно управление на САЩ.

Руският вестник " Комерсант " писа през днешния ден, че заради опасения за живота на собствен почитан разузнавач в администрацията на Путин Съединени американски щати са съумели преди две години да го изтеглят от Русия. Си Ен Ен и " Ню Йорк таймс " също оповестиха за евакуацията на руснака под маскировка. Това станало през юни 2017 година, когато той бил на отмора в Черна гора със фамилията си. Опасенията за живота му зародили след среща в Белия дом сред Доналд Тръмп и съветския външен министър Сергей Лавров, на която президентът споделил с Лавров поверителна информация.

Белият дом отхвърли като погрешни изказванията на Си Ен Ен, а Лавров съобщи през днешния ден, че по време на въпросния си диалог с Тръмп никой на никого не е издавал " държавни или дори недържавни секрети ". В отговор на въпрос съветският пръв посланик съобщи, че в никакъв случай не е виждал въпросния Смоленков и не знае нищо за кариерата му.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР