Кремъл потвърди, че руският президент Владимир Путин ще участва в

...
Кремъл потвърди, че руският президент Владимир Путин ще участва в
Коментари Харесай

Кремъл потвърди участие на Путин в украинската среща за мир в Париж

Кремъл удостовери, че съветският президент Владимир Путин ще взе участие в четиристранна интернационална среща на върха в Париж на 9 декември, опит за прогрес в напъните за спокойно разрешаване на спора в източна Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Френското председателство съобщи в петък, че водачите на Франция, Германия, Русия и Украйна ще вземат присъединяване, само че до през днешния ден Кремъл не съумя да удостовери обществено наличието си.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Путин ще участва, само че отхвърля да разисква какви са упованията на Москва.

" Няма да споделя никакви упования. Това е доста сериозна среща, дълго чакана. Доста дълъг интервал предшества тази среща, преди да бъде планувана. Това бе доста дълга отмора - както ние със страдание означаваме - в работата на " Нормандския формат ", разяснява Песков, представен от " Интерфакс ".

" Нека не надценяваме упованията, с цел да не бъдем разочаровани и в това време не подценяваме, надявайки се, че подготовката ще има своите резултати ".

Министърът на външните работи на Украйна Вадим Пристайко съобщи, че не се приготвят други възможности на Минските съглашения.

" Що се отнася към днешна дата, други възможности на Минските съглашения не са готови. Но водачите ще дойдат и ще кажат - ние сме подготвени за това - този въпрос е допустимо стар и този не е жизнерадостен, дано го преформулираме; водачите го вършат от време на време ", изяснява Пристайко. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР