Кремъл посочи географски гаф, направен от британския външен министър Лиз

...
Кремъл посочи географски гаф, направен от британския външен министър Лиз
Коментари Харесай

С географски гаф на Лиз Тръс Русия доказва, че Западът не разбира конфликта в Украйна

Кремъл уточни географски гаф, изработен от английския външен министър Лиз Тръс, като образец за това какъв брой зле са осведомени западните водачи по отношение на опълчването на Изтока и Запада поради Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Това е действителността, в която би трябвало да пазиме позицията си, оплака се Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент Владимир Путин.

Той уточни, че вчерашните диалози сред Русия и Украйна с присъединяване на Франция и Германия за решение спора са се оказали безрезултатни.

По информация на съветския вестник " Комерсант " два дипломатически източника са разказали, че на вчерашната си среща при закрити врата съветският външен министър Сергей Лавров попитал английската си колежка дали Англия признава съветския суверенитет върху Ростовска и Воронежка област - два района в Южна Русия, където Кремъл натрупа свои войски.

В отговор Тръс отсякла, че Англия в никакъв случай не би ги признала за съветски. В резултат на това се наложило да бъде поправена от английския дипломат в Москва.

В следващо изявление за различен съветски вестник самата Тръс признала, че неправилно е помислила, че Лавров приказва за области в Украйна, евентуално Донецк и Луганск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР