Кремъл порица новите икономически санкции, обявени от САЩ във връзка

...
Кремъл порица новите икономически санкции, обявени от САЩ във връзка
Коментари Харесай

Кремъл: Новите санкции на САЩ са неприемливи и незаконни

Кремъл порица новите стопански наказания, оповестени от Съединени американски щати по отношение на нападението с нервнопаралитично вещество в английския град Солсбъри, като неприемливи и противозаконни, само че добави, че резервира вяра за по-конструктивни връзки с Вашингтон, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Категорично считаме за недопустимо свързването на новите ограничавания, които продължаваме да считаме за противозаконни, със " случая Солсбъри ", съобщи Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент Владимир Путин. Той акцентира, че " не може да става и дума " за допустимо съучастничество на Русия към потреблението на химическо оръжие в Солсбъри, съобщи ТАСС.

" Не единствено това, а и не можем да приказваме еднопосочно какво и по какъв начин е употребявано във Англия, защото не разполагаме с информация и не сме получили отговор от английска страна на предлагането ни за взаимно следствие на този случай, който провокира у нас сериозна угриженост ", добави Песков.

Прессекретарят на Путин увери, че съветската финансова система е постоянна и съобщи, че Москва продължава да се надява на възстановяване на връзките си с Вашингтон, отбелязва Ройтерс.

Песков разяснява и обстоятелството, че импортираният от американски сенатори законопроект за нови наказания против Москва предлага Русия да бъде приета за страна, спонсорираща тероризма. " В законодателните органи на разнообразни страни работят доста горещи глави и без подозрение, тези глави от време на време позволяват доста прочувствени изявления, намиращи се оттатък границите на рационалното ", съобщи той. " Всеки път ги следим деликатно и се опитваме да разберем до каква степен това има отношение към формалната позиция на една или друга страна ", увери Песков, представен от ТАСС.

" Сега, когато виждаме в Сирия оставащите терористични групировки - и прелестно си даваме сметка кой и по какъв начин ги спонсорира - можем да се обърнем с този въпрос към други страни: а кои в действителност са същинските спонсори на тероризма? ", акцентира той.

Решението за нови наказания е изрично враждебно и се отличава от комплицираната, само че градивна атмосфера, в която протече срещата на високо ниво сред водачите на Русия и Съединени американски щати в Хелзинки, съобщи Песков. Той позволи опцията Вашингтон да ограничи полетите на съветската компания " Аерофлот ", и добави, че сега от Вашингтон може да се чака всичко, определяйки Съединени американски щати като непредсказуем сътрудник. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР