Кремъл отрича президентът Владимир Путин да опипва почвата със Съединените

...
Кремъл отрича президентът Владимир Путин да опипва почвата със Съединените
Коментари Харесай

Кремъл: Путин не обмисля да пусне Украйна в НАТО срещу край на войната

Кремъл отхвърля президентът Владимир Путин да " опипва почвата " със Съединените щати за вероятни договаряния за преустановяване на войната в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Освен това той не обмисля отпадане на основни условия за статута на сигурността на Украйна.

Опровержението идва, откакто в вест на " Блумбърг " се показва, че Путин " опипва почвата " дали Вашингтон е подготвен да се включи в договаряния и се е свързал със Съединените щати посредством непреки канали.

Медията се базира на двама души, близки до Кремъл, които настояват, че Путин " може да е податлив да обмисли отвод от настояването за безпристрастен статут на Украйна и даже в последна сметка да се откаже от съпротивата против  - опасността от което е главно опрощение на Русия за нашествието ".

Запитан дали Москва в действителност е подготвена да се откаже от настояванията по отношение на Украйна, представителят на Кремъл Дмитрий Песков отсече: " Не, това е неправилна информация, която изрично не дава отговор на действителността ".
 Сергей Лавров: Русия в никакъв случай не е отказвала договаряния
Сергей Лавров: Русия в никакъв случай не е отказвала договаряния

Той прикани членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да се вслушат в съветската позиция " до момента в който към момента има време "

Русия остава отворена за договаряния за споразумяване на украинския спор и  с дипломатически средства , уточни още той, представен от ТАСС.

" Решени сме да реализираме задачите си. И бихме предпочели това да се случи с дипломатически средства. В противоположен случай, военната интервенция ще продължи, до момента в който ги реализираме ", натърти Песков.

На собствен ред говорителката на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Адриен Уотсън съобщи, че на Съединените щати не им е известно да има смяна в позицията на Русия във връзка с Украйна.

" Не знаем за описаните промени в позицията на Русия. От Украйна зависи да реши дали, по кое време и по какъв начин да договаря с Русия ", акцентира тя.
 Путин: Русия е подготвена за договаряния, само че няма да даде своето Обновена
Путин: Русия е подготвена за договаряния, само че няма да даде своето

Правим каквото считаме за належащо, каквото желаеме, съобщи той за фронта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР