Кремъл отрече руските военни да са атакували населени места в

...
Кремъл отрече руските военни да са атакували населени места в
Коментари Харесай

Кремъл отрича руски удари по цивилни цели в Украйна

Кремъл отхвърли съветските военни да са атакували обитаеми места в Украйна макар изобилието от доказателства, че жилищни здания, учебни заведения и лечебни заведения са били ударени по време на съветската инвазия, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в понеделник, че цивилните жертви се дължат на членове на десни украински националистически групировки, употребяващи цивилни като щит и сложили военно съоръжение в обитаеми региони.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Дмитрий Песков - 1 - 27 02 2022 ап бта.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " /> Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Снимка АП / Българска телеграфна агенция

Твърденията на Песков не можаха да бъдат доказани без значение и опонират на изказвания на украински публични лица, които упрекнаха Русия, че е вземала на прицел цивилни.

Днес Организация на обединените нации рапортува, че до момента по публични данни в Украйна са починали 102 цивилни, а 304 души за били ранени. Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет посочи, че чака броят на действителните жертви да бъде доста по-голям от формалния.

Песков не разяснява съветските претенции в договарянията с украински публични лица, като сподели, че е належащо да се разреши договарянията да продължат, преди да се направи обществен коментар.

Той също по този начин отхвърли да даде детайлности за заповедта на съветския президент Владимир Путин за привеждане на съветските нуклеарни сили в нараснала подготвеност.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР