Кремъл отхвърли в петък статия на Уолстрийт джърнъл в който

...
Кремъл отхвърли в петък статия на Уолстрийт джърнъл в който
Коментари Харесай

Кремъл отхвърли твърдението, че Вагнер ще предостави ПВО на Хизбула

Кремъл отхвърли в петък публикация на Уолстрийт джърнъл в който се споделя, че американското разузнаване счита, че съветската наемническа група " Вагнер " възнамерява да даде на " Хизбула " система за противовъздушна защита, като сподели, че сходни приказки са неоснователни.

" Вече казахме, че де факто такава формация ( " Вагнер " ) не съществува ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, запитан за отчета, който цитира неидентифицирани американски чиновници, съгласно които американското разузнаване счита, че " Вагнер " възнамерява сходно прекачване.

" Всички тези размисли по предписание не се основават на нищо и нямат никаква основа ", сподели Песков на въпрос за отчета.

" Има незабавни канали за връзка сред съветската и американската войска и в случай че има действителни опасения за нещо, те (американците) постоянно могат да ги предадат на нашата войска.

В своя отчет Уолстрийт джърнъл споделя, че " Вагнер " възнамерява да достави системата Pantsir-S1, известна от НАТО като SA-22, която употребява противовъздушни ракети и оръдия за противовъздушна защита за прихващане на самолети.

Групата " Вагнер ", която беше финансирана от съветската страна и беше сложена под контрола на Кремъл след късия протест на нейния някогашен водач Евгений Пригожин през юни, не отговори на искане за коментар от Ройтерс.

Путин и Кремъл неведнъж са казвали, че няма правно съображение за " Вагнер " според закона, който не разрешава наемнически групи в Русия, макар че в края на септември беше показано, че Путин се среща с един от най-старшите някогашни командири на групата.

Един неидентифициран американски чиновник, представен от Уолстрийт джърнъл, сподели, че Вашингтон не е удостоверил, че системата за противовъздушна защита е била изпратена. Но американски чиновници следят полемиките, включващи " Вагнер " и " Хизбула ", написа вестникът.

Вестникът заяви, че системата " ще бъде предоставена на Хизбула през Сирия, където Русия поддържа президента Башар ал-Асад, като влезе в гражданската война там през 2015 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР