Кремъл отхвърли твърденията на френския президент Еманюел Макрон през уикенда,

...
Кремъл отхвърли твърденията на френския президент Еманюел Макрон през уикенда,
Коментари Харесай

Кремъл отхвърли твърдението на Макрон, че Путин иска да разруши ЕС

Кремъл отхвърли изказванията на френския президент Еманюел Макрон през уикенда, че съветският му сътрудник Владимир Путин желаел да унищожи Европейския съюз, оповестява " Франс прес ".

В изявление за шведската социална телевизия SVT френският държавен глава разяснява: " Уважавам Владимир Путин... само че неговата фантазия е да унищожи Европейския съюз ".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред публицисти, че съветският президент в действителност работел за насърчаване на връзките със страните членки и за подсилване на съюза.

" По отношение на уважението, президентът отговоря надлежно. Той разви доста градивни работни връзки и положителни персонални връзки с Макрон ", уточни Песков.

" По отношение на отношението на Путин към Европейски Съюз, би трябвало със страдание да кажем, че Русия не прави това, в случай че тези връзки са много хладни ", добави представителят на Кремъл.

" В наш интерес е Европейски Съюз да е преуспяващ и постоянен. Президентът Путин направи този метод явен няколко пъти и няма проект да го трансформира ", посочи още Песков.

Макрон и Путин последно се срещнаха по време на Световното състезание в Русия това лято, когато Франция стана международен първенец. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР