Кремъл отхвърли като лъжа обвиненията, че руските сили са извършили

...
Кремъл отхвърли като лъжа обвиненията, че руските сили са извършили
Коментари Харесай

Кремъл отхвърли като лъжа обвиненията за военни престъпления в Изюм

Кремъл отхвърли като " неистина " обвиняванията, че съветските сили са направили военни закононарушения в украинската област Харков , оповестява " Ройтерс ".

Около 450 тела - множеството от които съгласно Украйна са на цивилни - бяха покрай Изюм, откакто, откакто украинските сили си огромна част от която съветската войска окупира в първите седмици на войната.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че на мястото са били открити доказателства за изтезания, в това число са открити и упрекна съветските войски в осъществяване на военни закононарушения.
 ISW: Изюм сподели, че Буча не е особеност
ISW: Изюм сподели, че Буча не е особеност

Украйна продължава с офанзивата си в Херсон

" Това е същият сюжет като в Буча. Това е неистина и, несъмнено, ние ще защитим истината в тази история " , акцентира през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков във връзка изказванията на Зеленски.

Русия към този момент отхвърли обвиняванията, че нейните войски са направили военни закононарушения в Буча, край Киев, откакто нескрито излязоха доказателства за убити цивилни, до момента в който градът е бил под контрола на съветските войски.

Вчера генералният секретар на Организация на обединените нации Международният углавен съд да проверява хипотетичното кръвопролитие в Изюм.

Премиерът на Канада  на евентуални съветски " военни закононарушения ".
 Украйна откри всеобщ гроб с 440 тела в Изюм
Украйна откри всеобщ гроб с 440 тела в Изюм

Все още Русия не е коментирала откритието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР