Кремъл отхвърли днес като безпочвено твърдението на софтуерния гигант "Майкрософт",

...
Кремъл отхвърли днес като безпочвено твърдението на софтуерния гигант "Майкрософт",
Коментари Харесай

Кремъл отрича за руски предизборен хакерен саботаж

Кремъл отхвърли през днешния ден като безпочвено изказванието на софтуерния колос "Майкрософт ", че е разкрил подправени уеб страници, свързани с напъните на съветското разузнаване да се меси в изборите за Конгрес в Съединени американски щати през ноември, съобщи ДПА.

От софтуерната компания споделиха, че нейният отдел за цифрови закононарушения е подал предходната седмица правосъден иск да отнеме контрола над шест лъжливи интернет домейна от хакерска група, за която се счита, че е обвързвана с съветското държавно управление.

"Вече сме употребявали този метод 12 пъти за 2 години, с цел да закрием 84 подправени уеб страници, свързани с тази група ", се споделя в известието на "Майкрософт ". Компанията разпознава хакерската група като "Стронций ", позната още с псевдонимите "Фенси беър " и АРТ28, и добави, че тя съставлява "заплаха за сигурността на разрастващ се кръг от групи, свързани с двете (основни) американски политически партии " в навечерието на идните през ноември междинни избори в Съединени американски щати.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова през днешния ден обвиняванията на "Майкрософт " безпочвени. "Не знаем за какви хакери приказват те и за какъв тип изборна интервенция ", уточни той. Според него компанията няма доказателства в поддръжка на своите обвинявания.

В известието си "Майкрософт " отбелязва, че тези последни разкрития "явно сочат, че високотехнологичният бранш би трябвало да направи повече за отбрана на демократичния развой ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР