Кремъл отговори на коментар на президента на Украйна Владимир Зеленски

...
Кремъл отговори на коментар на президента на Украйна Владимир Зеленски
Коментари Харесай

Кремъл: Зеленски оскърби милиони хора с коментара си, че СССР има вина за ВСВ

Кремъл отговори на коментар на президента на Украйна Владимир Зеленски за причастността на Съюз на съветските социалистически републики за началото на Втората международна война. Говорителят на съветския водач Дмитрий Песков дефинира позицията му като неприемлива и оскърбителна за ветераните, съобщи " Интерфакс ".

По думите на представителя на Кремъл украинският водач се солидаризира с полското държавно управление, което съгласно Москва е неточност. Песков сподели още, че изявлението на Зеленски е огорчение за десетки милиони руснаци и жители на страните от Общността на самостоятелните страни, чиито родители, родственици са дали живота си за освобождението на Европа, в това число и Полша, от фашизма.

Ние не одобряваме тези мнения, считаме ги за неверни и оскърбителни във връзка с паметта на нашите баби и дядовци, заключи Песков и добави, че украинските ветерани, воювали против Нацистка Германия, не имат вяра във виновността на Съюз на съветските социалистически републики.

На 27 януари Зеленски съобщи, че за експлоадирането на войната виновност имат поравно както фашистка Германия, по този начин и Съюз на съветските социалистически републики. Той добави на брифинг с полския президент Анджей Дуда, че Полша първа поела върху себе си " сговора на тоталитарните режими ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР