Кремъл определи като отвратително сравнението между Владимир Путин и Адолф

...
Кремъл определи като отвратително сравнението между Владимир Путин и Адолф
Коментари Харесай

Кремъл обяви сравненията между Путин и Хитлер за "обидни" и "отвратителни"

Кремъл дефинира като непоносимо сравнението сред Владимир Путин и Адолф Хитлер, което беше направено от английския външен министър Борис Джонсън. Бившият кмет на Лондон съобщи в сряда, че съветският президент желае да употребява семейството на международното състезание по футбол това лято, както водачът на нацистите е употребявал олимпийските игри в Берлин през 1936 година

" Това е извънредно непоносимо изказване, което не подхожда на един външен министър ", съобщи представителят на президентството Дмитрий Песков, представен от осведомителна организация " Спутник ". " Това без подозрение е доста обидно и недопустимо ", добави той.

Коментарът на Джонсън пристигна като поддръжка на тезата на опозиционния народен представител Иън Остин, който съпостави двата случая. " Смятам, че несъмнено е правилно сравнението с 1936 година в описанието ви какво ще се случи в Москва по всички обекти от международното състезание по футбол ", сподели английският външен министър.

" Не желаеме нова студена война, само че Владимир Путин се пробва да основава проблеми по всевъзможен метод. Основната му публика не сме ние, а вътрешната аудитория, която желае след всичките тези - съгласно тях - унижения, Русия още веднъж да е мощна ", добави Джонсън.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова отговор посредством обществените мрежи, че Джонсън е " токсичен с ненавист и яд ".

" Това е плашещо за представител на нуклеарна мощ, а сходни паралели са неприемливи и под равнището на началник на дипломацията на европейска страна ", написа тя във " Facebook ". От съветското външно министерство допълниха, че страната е " дала милиони жертви в битката с нацизма ".

Председателя на Държавната дума Вячеслав Володин дефинира мненията на Джонсън като " неприемливи ". " Това в действителност е доста жестоко изявление. Подобен коментар е неподобаващ за човек, който заема такава служба. Не може да правиш такова изказване ", сподели Володин.

Според него английските политици са обезверени и съзнателно търсят други спорове, с цел да оставят на назад във времето проблемите към излизането от Европейския съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (49)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР