Кремъл обяви, че търпението на Русия към САЩ се изчерпва.

...
Кремъл обяви, че търпението на Русия към САЩ се изчерпва.
Коментари Харесай

Кремъл: Търпението на Русия към САЩ се изчерпва!

Кремъл разгласи, че търпението на Русия към Съединени американски щати се изчерпва. Причината е дипломатическия спор с Щатите, които иззеха дипломатическа благосъстоятелност на Русия на американска територия и експулсираха съветски дипломати през 2016 година, съобщи Ройтерс.

Вчера бе обявено, че Русия е подготвена да изгони към 30 американски дипломати и да изземе държавно имущество на Съединени американски щати в отговор на наказания на Вашингтон.

Припомняме, че през декември 2016 година администрацията на Барак Обама изгони 35 съветски дипломати и затвори два обекта на разузнаването на Русия. Мерките са в отговор на непотвърдената съветска интервенция на американските избори.

" От позиция на интернационалното право Русия не може дълго време да толерира това без да предприеме никакви реципрочни ограничения ", сподели Песков. И добави: " Но в това време ние чакаме в последна сметка нашите американски сътрудници да покажат някаква политическа воля за поправяне на нарушаванията на интернационалното право, които те позволяват ".

Говорителят на Кремъл отхвърли да отговори по кое време Москва ще предприеме ответните ограничения.

В същото време Песков отхвърли Кремъл да е забъркан в организирането на среща сред съветския юрист Наталия Веселницкая и Доналд Тръмп-младши. Говорителят на Путин увери, че " държавното управление в Москва в никакъв случай не се е свързвало с юриста и е в незнание за историята.

Кремъл също по този начин отхвърли да има контакт със строителен бизнесмен от Москва и неговия наследник, уредили въпросната среща по време на кандидат-президентската акция в Съединени американски щати сред съветския юрист и Доналд Тръмп-младши, с цел да обсъдят компрометираща информация за Хилари Клинтън.

Публикуваните от Тръмп-младши през вчерашния ден имейли демонстрират, че публицистът Роб Голдстоун написа на сина на американския водач, че Емин Агаларов и татко му Арас Агаларов, ще оказват помощ на Тръмп благодарение на съветското държавно управление. Голдстоун прибавя, че съветски прокурор предлага да даде информация за Клинтън на среща с Агаларов.

Песков обаче твърди, че Кремъл не е разговарял с Агаларов и нямат връзки с съветския юрист.

Руският външен министър Сергей Лавров пък сподели от своя страна, че е научил за историята от малкия екран.

Междувременно, с цел да избави кожата си, американският президент се дистанцира от дейностите на наследника си по време на акцията си. Тръмп твърди, че не е знаел за срещата на Доналд-младши с съветска адвокатка, близка на Кремъл, с цел да му даде компромати за съперниката му Хилари Клинтън.

Самото самопризнание на Доналд Трйъмп-младши, че е провел такава неофициална среща в качеството си на член на предизборния щаб на татко си, към този момент потвърждава отричаната до момента съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР