Кремъл обяви, че полското предложение за доставка на изтребители Миг-29

...
Кремъл обяви, че полското предложение за доставка на изтребители Миг-29
Коментари Харесай

Русия: Крайно нежелан и потенциално опасен сценарий

Кремъл разгласи, че полското предложение за доставка на изтребители Миг-29 на Украйна посредством американска военновъздушна база може да бъде "опасен сюжет ", до момента в който съветските войски не престават да навлизат в Украйна.

"Това е извънредно нежелателен и евентуално рисков сюжет ", съобщи Дмитрий Песков, представителят на съветския президент Владимир Путин.

Вчера министерството на външните работи на Полша оповести, че страната е подготвена да съобщи своите изтребители МиГ-29 на Съединени американски щати и да ги достави във военновъздушната база в Рамщайн. Полша разполага с 28 изтребителя МиГ-29.



По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи на брифинг в Кишинев, че Съединени американски щати са подготвени да продължат да оказват военна помощ на Киев и обмислят опцията да оказват помощ на Полша, в случай че тя реши да даде на Украйна изтребители.



Съединени американски щати обмислят договорка, по силата на която Полша да даде на Украйна МиГ-29 в подмяна на американски изтребители Ф-16.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР