Кремъл обяви, че е започнал системно да измерва температурата на

...
Кремъл обяви, че е започнал системно да измерва температурата на
Коментари Харесай

Кремъл мери температурата на участници в събития с Путин

Кремъл разгласи, че е почнал редовно да мери температурата на участници в събития, на които участва президентът Владимир Путин поради епидемията с новия ковид, съобщи Франс прес.

"Това е защитна мярка ", сподели представителят на президента Дмитрий Песков за организация РИА Новости, откакто през днешния ден беше измерена температурата на публицисти, отишли в Кремъл за публично събитие.

Той добави, че мярката визира всички участници в събития, на които участва и 67-годишният президент.

"В Кремъл е въведена нова контролна процедура: човек с термична камера в ръце ви мери температурата ", заяви по-рано във Facebook журналистът Антон Желнов от самостоятелната телевизия "Дожд ".

Според РИА Новости е била измерена температурата на всички отразяващи събитията в Кремъл публицисти преди началото на днешното съвещание на Държавния съвет. Цитирани от съветската организация публични лица потвърдиха, че мярката е въведена, с цел да се избегне разпространяване на новия ковид.

До момента в Русия има два доказани случая на заразяване с ковид. От експлоадирането на епидемията страната е подхванала редица ограничения, в това число затваряне на дългата й 4250 км граница с Китай.

Тази нова защитна мярка на Кремъл не е безусловно изненада. Миналата година съветският президент донесе своя чаша на вечеря на Г-20, предизвиквайки въпроси в интернет, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР