Кремъл обяви, че бил разтревожен от подкрепян от САЩ тласък

...
Кремъл обяви, че бил разтревожен от подкрепян от САЩ тласък
Коментари Харесай

Русия разтревожена от въоръжаването на Украйна, подкрепяно от САЩ

Кремъл разгласи, че бил угрижен от подкрепян от Съединени американски щати подтик за доставяне на Украйна с съвременни оръжия , само че настоя, че американските медии, които допуснаха, че Русия е подготвена да нападна Украйна, се употребявали дезинформационна акция, осведоми " Ройтерс ".

Началникът на военното разузнаване на Украйна посочи пред изданието Military Times този уикенд, че Русия има над 92 000 бойци, струпани към украинските граници и се подготвяла за офанзива до края на януари или началото на февруари .
 Кремъл назова американските опасения за Украйна
Кремъл назова американските опасения за Украйна " нервност "

НАТО да постави завършек на провокациите си до нашите граници, изиска Дмитрий Песков

Кирило Буданов уточни, че сходна офанзива евентуално ще включва въздушни удари, офанзиви с артилерия и бронирани машини, последвани от въздушнодесантни набези в Източна Украйна, десантни офанзиви в Одеса и Мариупол и по-малко навлизане през Беларус.

Подобни предизвестия, постоянно произлезли от неназовани хора, осведомени с въпроса, се появиха в някои американски медии, а Съединени американски щати, НАТО и Украйна показаха безпокойствие по отношение на напредването на съветски войски покрай Украйна през последните седмици.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли концепцията за допустима съветска офанзива и настоя, че самата Москва била обект на дезинформационна акция .
 Блинкън: Съединени американски щати са обезпокоени от съветските планове към Украйна
Блинкън: Съединени американски щати са обезпокоени от съветските планове към Украйна

" Не знаем какви са желанията на президента Путин. Но ние знаем какво се е случвало в предишното, сподели държавният секретар

" Това е нагнетяване на напрежението и е следващият опит да се показа Русия като тази, която заплашва процеса на споразумяване на обстановката (в Източна Украйна) ", означи Песков.

" И несъмнено, не можем да изключим, че това е прикритие за нападателни фантазии, които Киев може да има . Имам поради нападателни фантазии за вероятно предпочитание за решение на казуса на югоизток със мощ ", добави представителят на Владимир Путин.

Отношенията на Украйна с Русия се сринаха през 2014 година, откакто Москва поддържа сепаратистите, които завзеха обширна част от Източна Украйна, територия, която Киев споделя, че желае назад. През същата година Русия също по този начин анексира украинския полуостров Крим.

Песков упрекна Украйна в провокативни дейности .
 Русия се надява Съединени американски щати да слушат експертни оценки за Украйна
Русия се надява Съединени американски щати да слушат експертни оценки за Украйна

Москва приветства, " когато вместо халтурни русофобски клишета, специалистите дават уравновесени и рационални подсказвания на администрацията на Съединени американски щати "

" Киев самичък укрепва своите сили, на Киев се оказва помощ да укрепва силите си, на Киев се доставят доста количество оръжия, в това число съвременни високотехнологични оръжия ", посочи Песков пред кореспонденти.

" И ние следим това с огромна паника, знаейки забележителното въздействие на екстремистки настроени политици в Украйна ", разяснява още той.

Украйна споделя, че усъвършенства бойните си качества, с цел да се отбрани от нова допустима съветска експанзия.
 Русия ще отговори на провокации на НАТО и Европейски Съюз и заиграването с милитаристи в Украйна
Русия ще отговори на провокации на НАТО и Европейски Съюз и заиграването с милитаристи в Украйна

Лавров: Организират някакви подготвителни военни задачи, заплашват, че ще завладяват Донбас със мощ, протягат ръка на съветския Крим

Москва от дълго време се опълчва на концепцията за присъединение на Украйна към НАТО, а в последно време изрази все по-сериозни опасения по отношение на разширението на връзките на западния боен алианс с Украйна.

" Разбира се, че броят на провокациите пораства и пораства доста. Нещо повече, тези провокации се правят с оръжия, доставяни от страни от НАТО ", означи Песков.
 Русия вижда машинация на Запада и НАТО с разширение към Украйна и ще се отбрани
Русия вижда машинация на Запада и НАТО с разширение към Украйна и ще се отбрани

Лавров: От една страна наподобяват съществени хора, от друга са смешни, от трета, е доста опасно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР