Кремъл обвини Вашингтон, че налива масло в огъня, като планира

...
Кремъл обвини Вашингтон, че налива масло в огъня, като планира
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ налива масло в огъня, защото доставя оръжие на Украйна

Кремъл упрекна Вашингтон, че " налива масло в огъня ", като възнамерява да достави на Украйна съвременни ракетни системи.

" Смятаме, че Съединените щати прибавят масло в огъня съзнателно и целеустремено ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той добави, че " сходни доставки " не предизвикват Киев да възобнови мирните договаряния.

Съединените щати обявиха по-рано през днешния ден, че изпращат на Украйна усъвършенствани многоцелеви ракетни системи " Himars ". Системите употребяват точно управляеми муниции, съобщи пред кореспонденти служителят, който приказва при изискване на анонимност. Обсегът им е към 80 км., като Вашингтон е взел решение да не изпраща муниции с доста по-голям обхват.

Кремъл съобщи още, че Москва подхваща ограничения за " свеждане до най-малко " на последствията от частичното петролно ембарго, наложено от страните от Европейски Съюз за да накаже Русия за военната ѝ акция в Украйна.

" Санкциите ще имат негативен резултат за Европа, за нас и за целия международен енергиен пазар ", съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл. " Но сега в Русия се прави преориентация, която ще ни разреши да сведем до най-малко отрицателните последствия ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР