Кремъл обвини Украйна в планиране на нападение на два АЕЦ-а

...
Кремъл обвини Украйна в планиране на нападение на два АЕЦ-а
Коментари Харесай

Кремъл обвини Украйна в план за атака на два АЕЦ-а

Кремъл упрекна Украйна в обмисляне на нахлуване на два АЕЦ-а в Северна Русия, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

„ В реалност враждебните дейности на режима в Киев против нашата страна не престават “, сподели през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от съветската новинарска организация „ Интерфакс “.

Изявлението на Песков е във връзка информация на съветското Федерална работа за сигурност за задържането на двама мъже, за които се допуска, че са желали да взривят електропроводи за високо напрежение в два АЕЦ-а за преустановяване работата на оборудванията.

По данни на съветското разузнаване е имало опит за бойкот преди 9 май – деня, в който Русия отбелязва успеха на Съветския съюз над нацистка Германия през Втората международна война.

Извършителите са се пробвали да взривят 30 електропровода за високо напрежение, водещи до два АЕЦ-а, ситуирани надлежно в съветската Ленинградска област и в Тверския регион, северно от Москва. Задържани са двама украинци, обвинени в планирането на нападението, а различен украинец е разгласен за търсене, споделиха още от службата за сигурност.

Федералната работа за сигурност неведнъж е съобщавала за хипотетични терористични офанзиви, които са били осуетени и за които се твърди, че са дело на украински саботьори, отбелязва организацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР