Кремъл обвини днес украинска компания за компютърни игри във възхваляване

...
Кремъл обвини днес украинска компания за компютърни игри във възхваляване
Коментари Харесай

Кремъл обвини украинска компания във възхвала на нацизма заради нейна компютърна игра

Кремъл упрекна през днешния ден украинска компания за компютърни игри във прославяне на нацизма посредством игра, която включва надвит церемониал на Вермахта в Москва, съобщи Ройтерс.

Играта "Strategic Mind: Blitzkrieg " приканва играчите да поемат командването на немската войска по време на Втората международна война. В резултат на дейностите им се оферират разнообразни мислени сюжети. При един от тях Адолф Хитлер следи церемониал на Червения площад, по който минават танкове, а над града прелитат самолети.

Кремъл: Инсинуации

"Можем единствено да изразим голямо страдание, че тази игра е налична в нашата страна, изключително в годината, когато означаваме 75-годишнината от успеха. За нас тази игра не е нищо друго с изключение на нацистка агитация и тя е неприемлива ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти. А съветският сенатор Франц Клинцевич съобщи, че е допустимо да бъде формирано наказателно дело против компанията "Старни геймс ", създала играта.

Украинската компания отхвърли изказванията, че възхвалява нацизма. "По никакъв метод не се опитваме да възхваляваме нацистката идеология и изрично осъждаме нейните дейности ", обявиха от "Старни геймс ". В изказването се разяснява, че това е "историческа игра с различни благоприятни условия в историята - в случай че играчът загуби, тогава руските войски завладяват Райхстага, а в случай че завоюва едно от сраженията, немските войски завладяват Москва ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР