Кремъл обвини днес САЩ и техните съюзници, че засилвали напрежението

...
Кремъл обвини днес САЩ и техните съюзници, че засилвали напрежението
Коментари Харесай

Русия прилага съветски мурафети от 1939 г.: Украйна се готви да ни нападне

Кремъл упрекна през днешния ден Съединени американски щати и техните съдружници, че засилвали напрежението сред Изтока и Запада посредством оповестяването на проекти за увеличение на силите на НАТО в Източна Европа и евакуирането на фамилиите на дипломатите от американското посолство в Украйна, съобщи Ройтерс.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков съобщи, че Украйна била разположила огромен брой военни до границите на самообявилите се разколнически райони, подкрепяни от Москва. Според него това показвало, че Киев се готви да ги нападне. Украйна неведнъж е отричала да има сходни проекти.

А държанието на Русия през днешния ден припомня на държанието на Съветите в края на 30-те години на предишния век, когато на 30 ноември 1939 година руските войски нахлуват във Финландия. Както афишира тогава външният министър Вячеслав Молотов, мотивът е " гнусната провокация на финландската белогвардейщина ", която сякаш била обстреляла елементи на Червената войска, ситуирани в съветското село Майнила. Финландците още тогава потвърждават, че обстрелът не може да е бил осъществен от тяхна територия - т.е., че въпросният случай е провокация не на Финландия, а на Москва.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР