Кремъл не изключва самолетната катастрофа, при която загина основателят на

...
Кремъл не изключва самолетната катастрофа, при която загина основателят на
Коментари Харесай

Кремъл призна, че Пригожин може да е бил убит

Кремъл не изключва самолетната злополука, при която почина създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин да е била породена съзнателно, предава Ройтерс. Според организацията това е първото категорично самопризнание, че Пригожин може да е бил погубен.

" Разглеждат се разнообразни версии, в това число версията за - да кажем, съзнателно безчовечие. Така че дано просто изчакаме резултатите от следствието, нашето съветско следствие, водено от Следствения комитет ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

Частният аероплан Embraer, с който Пригожин пътуваше за Санкт Петербург от Москва, се разруши северно от Москва. Загинаха всички 10 души на борда, в това число две други висши фигури на Вагнер, четиримата телохранители на Пригожин и трима души екипаж. Причината за злополуката към момента не е ясна. Самолетът се разруши тъкмо два месеца, откакто Пригожин провежда протест против съветското военно управление.

Шест дни след гибелта си през вчерашния ден Пригожин беше заровен на скромна гала в Санкт Петербург. Руският президент Владимир Путин не участва на погребението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР