Кремъл може би планира ребрандиране на инвазията си в Украйна,

...
Кремъл може би планира ребрандиране на инвазията си в Украйна,
Коментари Харесай

Кремъл май се отказва от Z и V и ребрандира специалната си операция“

Кремъл може би възнамерява " ребрандиране " на нашествието си в Украйна , откакто публични лица подредиха премахването от знакови здания на големите банери с провоенните знаци Z и V , написа английския вестник The Times.

В Москва инспектори са наредили на Сергей Миронов, началник на партия " Справедлива Русия - за истината ", да смъкна банер от офиса си в центъра на града, базирайки се на " многочислени " недоволства на обществеността.

В Новосибирск, най-големият град в Сибир, чиновници действаха, откакто младеж сполучливо се оплака, че банери, окачени от външната страна на офиса на кмета, са в нарушаване на наредбите за социална реклама. Банер беше отстранен и от фасадата на офис на военните ветерани в Перм.

Децата, които украсиха прозорците на културен център в Псковска област в Западна Русия с Z и V, също бяха инструктирани да отстранен знаците. Местен чиновник сподели пред държавната телевизия, че могат да се демонстрират единствено политически неутрални изображения.

Някои анализатори допускат, че премахването на банерите може да значи, че Кремъл е решил да се откаже от тези знаци.

Буквите Z и V в началото бяха видени на съветски танкове и бронирани транспортни средства, навлизащи в Украйна през февруари. Въпреки че евентуално в началото са били употребявани за задачите на идентификацията, съветските чиновници на защитата споделиха по-късно, че значат " За победа " и " Сила V Правде ", което се превежда като " За победа " и " Сила в истината ". Имаше пояснение, че със Z са маркирани военни транспортни средства на Западния боен окръг, а V на такива от Източния боен окръг (восток - изток на съветски език)

Те обаче не съумяха да завладеят доста сфери на живота в Русия и следените от съветски и проруски сили в Украйна и се виждат основно в държавни служби, прокремълски организации и в полицейски коли.

" Възможно е Кремъл да възнамерява ребрандиране. Тези две непознати букви не се одобриха доста добре и по тази причина би трябвало да бъдат сменени с нещо по-ефективно ", сподели Абас Галямов, политически анализатор.

Нито една от буквите не е част от кирилицата, макар че и двете имат фонетични еквиваленти. Критиците споделят, че признакът Z, който също е бил употребен от нацистките сили по време на Втората международна война, наподобява на свастика. Опозиционните деятели го нарекоха " Звастика ".
 Латвия забрани знаците Z и V поради войната в Украйна
Латвия забрани знаците Z и V поради войната в Украйна

Двата знака се употребяват от съветската войска

Галямов, някогашен създател на речи в Кремъл, също допусна, че решението за унищожаване на знаците може да е знак, че Москва търси способи да постави край своята така наречен " специфична военна интервенция " в Украйна.

" Не може да се изключи... че е взето решение за подготовка на хората за връщане към мира и по този начин те стартират да се отърсват от цялата тази образна милитаристична символика ", написа той в приложението за известия на Telegram.

Смята се, че сред 15 000 и 30 000 съветски бойци са починали във войната, в това число съвсем 600 високопоставени офицери (включително генерали) . Русия призна, че 1351 бойци са били убити в Украйна, само че не е актуализирала броя на жертвите си от март.

Игор Гиркин, някогашен сътрудник на Федералната работа за сигурност (ФСБ), сподели тази седмица, че броят на бойците, убивани всеки ден в Украйна, в този момент надалеч надвишава загубите по време на войната на Съветския съюз в Афганистан.

Както самостоятелните, по този начин и държавните изследвания демонстрират, че до 70 % от руснаците поддържат войната . Критиците обаче настояват, че е невероятно да се реши мнението, като се питат непосредствено хората. Съгласно, да се приказва против армията е закононарушение, наказуемо с до 15 години затвор.

" Не можете да разчитате на анкети, където питат непосредствено за войната - хората са Уплашени ", написа Team Navalny, група деятели, които поддържат съветския опозиционер Алексей Навални.

Те цитират друго скорошно изследване, в което единствено 7% от респондентите споделят, че спомагателни бюджетни средства би трябвало да бъдат изразходвани за въоръжените сили като доказателство, че доста малко руснаци са обхванати от военна тресчица. Повече от 70 % настояват, че средствата би трябвало да се употребяват за възстановяване на образованието, опазването на здравето или пенсиите. " Хората нямат потребност от война. Те би трябвало да живеят по-добре ", написа Team Navalny в обществените мрежи.

Провоенната агитация в държавните детски градини и учебни заведения докара до повишаване на търсенето на частно обучение. Годишните такси за частните учебни заведения в Москва са се нараснали с сред 20% и 100% след нашествието, написа The Moscow Times.
 В Русия и Денят на труда е под знака Z
В Русия и Денят на труда е под знака Z

Дмитрий Медведев разгласява видеоклип в канала си в Telegram
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР