Кремъл е решил кардинално да съкрати бойните действия към Киев

...
Кремъл е решил кардинално да съкрати бойните действия към Киев
Коментари Харесай

Пробив в преговорите между Киев и Москва

Кремъл е решил съществено да редуцира бойните дейности към Киев и Чернигов. Украйна няма да членува в НАТО и няма да разполага непознати военни бази на своя територия. Това стана ясно след следващия кръг от договаряния сред двете воюващи страни, извършен в двореца Долмабахче край Босфора.

Киев се отхвърля от устрема си към връщане на Крим и Донбас по боен път и от встъпване във военни съюзи, съобщи ръководителят на съветската делегация Владимир Медински след привършване на договарянията. Преди началото им двамата основни договарящи Давид Арахамия и Владимир Медински организираха среща на четири очи.

Украйна упорства окончателното решение за контракта с Русия да бъде завършено на среща на държавните глави, посочи той. И добави: " Получихме писмени оферти от Украйна, които удостоверяват желанието им за безпристрастен, самостоятелен и неядрен статут, с отвод от произвеждане и разполагане на всички типове оръжия за всеобщо заличаване, в това число химически и бактериологични, и възбрана за наличие на непознати военни бази и непознати войски на територията на страната. " От Москва се изисква да не възразява против присъединението на Киев към Европейски Съюз.

Гаранциите за сигурността на Украйна ще бъдат дадени не от 5 или 7, а от 11 страни - Русия, Съединени американски щати, Англия, Канада, Франция, Германия, Китай, Италия, Полша, Израел и Турция. Всички те ще би трябвало да окажат помощ на Киев при ново нахлуване.

Донбас е обособена тематика и тя е оставена на президентите. Украинската делегация повтори тезата на президента Зеленски, че решенията от договарянията би трябвало да се подложат на референдум в страната.

Междувременно стана ясно, че съветските сили са завладяли Мариупол. Това заяви кметът Вадим Бойченко. Според интернационалните медии не е ясно дали борбите в града не престават. Властите в Мариупол настояват, че към 28 март от съветските бомбардировки са починали близо 5000 поданици, в това число 210 деца.

Украинските сили " освободиха " киевското предградие Ирпин от съветските войски. Това заяви министърът на вътрешните работи Денис Монастирски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР