Кремъл е решил да отложи военния парад за Деня на

...
Кремъл е решил да отложи военния парад за Деня на
Коментари Харесай

Коронавирус: Русия отлага военния парад за Деня на победата

Кремъл е решил да отсрочи военния церемониал за Деня на успеха, който трябваше да се организира на 9 май, за друга дата. Тя към момента не е посочена, само че ще бъде оповестена в околните дни, настояват източници на Би Би Си, РБК и " Интерфакс ".

Както е обяснил източник от една от структурите, подчинени на съветското военно министерство, военният церемониал евентуално ще бъде отсрочен поради епидемията от новия ковид.

Уточнява се, че военният церемониал, отдаден на 75-годишнината от успеха във Великата отечествена война (както руснаците назовават Втората международна война), може публично да бъде отсрочен още през днешния ден.

Руският президент Владимир Путин може персонално да заяви за отлагането на парада.

Парадът може да бъде плануван за 24 юни, " денят, в който парадът се организира през 1945 година под командването на маршал Георги Жуков ", или за 3 септември, деня, в който е окончателният завършек на Втората международна война, посочи ръководителят на комисията по защита в Държавната дума (долната камара на съветския парламент) Владимир Шаманов.

Главният редактор на сп. " Арсенал отечества " Виктор Мураховский счита, че надали парадът ще се организира през юни, най-малкото тъй като военната техника и военнослужещите, участващи в парада, или ще би трябвало да се държат дълго време на полигона в Алабино, или да се върнат по базите си, което също е непрактично, тъй като прекомерно скоро ще би трябвало всички да бъдат връщани назад.

Мураховский счита за разумно парадът да бъде отсрочен за есента - или при започване на септември, по-близо до деня на края на Втората международна война, или на 7 ноември, тъй че актуалният церемониал да се организира в деня на историческия церемониал през 1941 година. На 7 ноември в Русия се отбелязва " Октомврийската гражданска война " от 1917 година

Вчера организации на съветските ветерани изпратиха на Путин искане за отсрочване на парада за Деня на успеха в Москва от 9 май на по-късна дата. " За страдание, обстановката в света направи невероятно да се даде гаранция за сигурност на здравето по време на парада на 9 май тази година ", се показва в текста на молбата.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в събота, 11 април, призна, че Парадът на успеха в Москва може да бъде отсрочен, само че означи, че рано или късно той ще се състои. Той добави, че към този момент не са взети решения за преместването му. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР