Кремъл е изключително обезпокоен от информацията за падналото налягане и

...
Кремъл е изключително обезпокоен от информацията за падналото налягане и
Коментари Харесай

Песков: Разрушенията на „Северен поток” може да са с цел саботаж

Кремъл е извънредно смутен от информацията за падналото налягане и разрушенията на тръбопроводите „ Северен поток ”. Това е доста притеснителна вест, съобщи прессекретарят на съветския президент, Дмитрий Песков.

„ Вчера имаше информация, тя пристигна и от страна на „ Газпром ”, и от компанията-оператор. Това е тревожна вест. Наистина, става дума за някакви опустошения в тръбите – към този момент незнайно от какъв темперамент, в датската икономическа зона. Налягането в действителност е паднало доста ”, сподели Песков.

„ Това е безусловно невиждана обстановка, която изисква незабавно следствие. Ние се извънредно обезпокоени от тези вести ”, добави той.

Песков не изключи опцията разрушаването на тръбите по газопровода да са резултат от бойкот.

„ В момента не може да се изключи нито един вид ”, сподели той в отговор на журналистически въпрос.

„ Очевидно е, че има някакво нарушаване на тръбите, а по отношение на повода за това не трябва да се изключи какъвто и да било вид, до момента в който не станат ясни резултатите от следствията ”, добави Песков.

Говорителят на Кремъл акцентира, че „ това сигурно е въпрос, обвързван с енергийната сигурност на целия континент ”.

По-рано компания Nord Stream AG заяви, че разрушенията в границите на един ден по три линии на подводните газопроводи „ Северен поток 1 ” и „ Северен поток 2 ” са невиждани по своя темперамент и към този момент не е допустимо да се посочат периодите за тяхното възобновяване.

Вчера Nord Stream AG заяви за паднало налягане по двете трасета на „ Северен поток 1 ”, като аргументите за това се обясняват. Преди това проблем с сходно ненадейно понижаване на налягането се появи и с газопровода „ Северен поток-2 ”.

Според източници на немския вестник „ Тагесшпигел ”, повода за падналото налягане по газопроводите може да е бойкот. Министерството на стопанската система и отбраната на климата на Германия заяви на собствен ред, че към този момент повода за това не е открита и няма информация къде съответно има теч. Според немския регулатор няма никакви последствия от падналото налягане в тръбопроводите за сигурността на доставките.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР