Кремъл да се готви за рязко активизиране на протестите в

...
Кремъл да се готви за рязко активизиране на протестите в
Коментари Харесай

Руски вестник предрича нови протести в страната

Кремъл да се готви за внезапно активизиране на митингите в Русия, написа московският в. Ведомости.

Изданието цитира разбор на Комитета за цивилен начинания (КГИ), ръководен от шефа на Сметната палата и някогашен финансов министър Алексей Кудрин. Експертите означават спад на митингите в Русия в последно време, сочейки за аргументи президентската акция, завършила през март, и стабилизирането на стопанската система.

Сега обаче несъгласието със замисляното от управляващите повдигане на възрастта за пенсия може да сплоти хората, излизали на митинги, свързани с местни тематики, считат те. Авторите на проучването изброяват съветски райони, където съгласно тях има по два фактора за напрежение - да вземем за пример републиките Кабардино-Балкария, Дагестан, Алтайския край, Кемеровска и Ростовска област, също и Москва. Напомнят, че там към този момент имаше протестни акции по отношение на политиката и изборите в Русия, с филантропични проблеми, градската среда и замърсяването, проблеми с влоговете на популацията и други Последните митинги в Русия се проведоха от обособени групи във връзка разнообразни обществени тематики, само че пенсионната промяна визира най-различни хора и множеството не я поддържат - по тази причина тя може да ги сплоти, декларира политологът Алексей Титков. "Протестната вълна през лятото и наесен ще бъде забележителна ", предвижда той.

Според анализатора Александър Кинев тези митинги ще провокират появяването на нови политически сили в Русия, само че още не се знае дали ще бъдат "рестартирани " остарели планове или ще се стартират нови.

"Основните дълготрайни и което е от голяма важност - дългогодишни резултати от тази тематика " ще проличат "в електоралното поле " - "ще се прегрупира съществено партийно-политическата система " в Русия, чака наблюдаващият Дмитрий Бадовски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР