Крем карамелът е любим десерт на милиони хора. Тази вкусотия

...
Крем карамелът е любим десерт на милиони хора. Тази вкусотия
Коментари Харесай

Защо се пресича крем карамелът – въпрос, който всяка домакиня си задава

Крем карамелът е обичан десерт на милиони хора. Тази вкусотия е съумяла да се прочуе по целия свят и не е случайност, че домакините копнеят да овладеят всяка една специфичност и специфичност, обвързвана с приготвянето му.

За страдание обаче, колкото и прецизно да се придържаме към стъпките и препоръките, посочени от кулинарните магьосници, от време на време се случва крем карамелът да се пресече. Може ли някой да отговори на въпроса къде бъркаме и какво в действителност пропущаме да създадем? Ние в действителност имаме отговор на това запитване и нямаме самообладание да го споделим с вас.
Защо крем карамелът се пресича?
Макар привидно това да е елементарна технология, приготвянето на десерта напълно не е като детска игра. Важно е да сте осведомени с точните пропорции, техники и впрочем, в случай че желаете крайният резултат да е равен и напълно апетитен десерт, на който да не можете да се насладите.

Предлагаме ви няколко лесни съвета, в случай че желаете вашият крем карамел да се получи идеално компактен и равен.
Ето какви са те:
• Пресни яйца;

Това е първата специфичност, на която да обърнете внимание, в случай че не желаете да станете очевидци на шупли. Яйцата би трябвало да са пресни и да ги разбивате дружно със захарта, до момента в който се втечнят. Не бива обаче да се престаравате, тъй като в противоположен случай рискувате да станат на пяна.

• Съставките би трябвало да са с идентична температура;

Това е втората специфичност и е също толкоз значима, колкото и първата. Винаги спазвайте точните пропорции на продуктите и ги смесвайте постепенно. Запомнете, че продуктите би трябвало да са с една и съща температура.

• Печене на водна баня;
Вкусен, елементарен и компактен – най-вкусният бананов крем карамел - РЕЦЕПТА
Крем карамелът е един от най-лесните за подготвяне десерти, а и е доста апетитен. У нас несъмнено е прочут и публикуван, а и по цел...

Много домакини бъркат, като подценяват това условие. Ако желаете обаче компактен десерт, би трябвало да го спазвате. Формичките би трябвало да се слагат на водна баня, а равнището на водата не е целесъобразно да минава средата им.

• Температура на печене.

Всъщност това е основният миг, когато става въпрос за приготвянето на крем карамел. Ако не желаете вашият обичан десерт да се пресече, то температурата не трябва да е повече от 140 - 150 градуса. Не позволявайте на водата в тавата да заври. Ако това се случи, заради някаква причина, появяването на шупли е обезпечена.

Някои домакини си служат с един трик. Те от време на време слагат кубчета лед в съда, в който са формите и по този метод контролират температурата на водата и не й разрешават да стигне до точка на шупване.

Желаем ви триумф! Следвайте тези препоръки и ще имате съвършения крем карамел, от който да си оближете пръстите!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР