Крехко свинско с прясно зеле - какво повече може да

...
Крехко свинско с прясно зеле - какво повече може да
Коментари Харесай

Прясно зеле с парчета месо

Крехко свинско с прясно зеле - какво повече може да желае един човек за обяд?

Необходими Продукти

● месо - 500 г
● зеле - 1 дребна глава
● моркови - ½ бр.
● лук - 1/2 глава кромид
● домати - 2 бр.
● сол
● черен пипер - на усет
● червен пипер - 1 ч.л.
● олио
● магданоз - свеж

Начин на подготвяне

Почиствам зелката от първите листа. Разрязвам на две зелката по средата. Махам кочана. Режа зелето на тънки ивички. Посолявам си леко зелето. Понамачквам зелето, откакто го нарежа и го слагаме в купа.

Обелвам си доматите и ги нарязвам на доста ситно. Почиствам си моркова и го настъргвам на ситното ренде. Магданоза го разрязвам на доста ситно. Почиствам си лука и го разрязвам също на ситно.

Нарязвам си месото на порции и го измивам добре. Сипвам олио в тенджера и го разгорещявам. Позапържвам леко месото в олиото. Към него се прибавят лукът и морковът. Като се задушат добре се поставя аленият пипер. Разбърква се.

Подправяме с черен пипер. Изсипва се зелето и отново се разбърква. Налива се към 1 ч.ч. топла вода и се оставя на слаб огън, като понякога се разбърква. Ако е нужно по време на готвенето се поставя още малко вода.

Доматите се прибавят към ястието когато е съвсем готово. Разбъркваме леко и готвим на слаб огън. Към края се прибавя и нарязаният магданоз. Вече готово зелето с месо го сервираме в чинии.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР