Крехка и нестабилна - в такава глобална икономика ще трябва

...
Крехка и нестабилна - в такава глобална икономика ще трябва
Коментари Харесай

Големи предизвикателства пред банките догодина - ето кои са те

" Крехка и нестабилна " - в такава световна стопанска система ще би трябвало да оперират банките през 2023 година съгласно. В отчета се предлага на финансовите институции да преразгледат своите съществени артикули, услуги и браншове, с цел да потърсят нови източници на стойност.

" Макар че множеството банки са в постоянна позиция, нахлуването на Русия в Украйна, продължаващите разтърсвания по веригата на доставки и в енергетиката, непрекъснатата инфлация и стягането на паричната политика ще се усетят неравномерно в цялата промишленост ", акцентират от " Делойт ", като предвиждат " нов стопански ред " по света - породен от геополитическите процеси, деглобализацията и раздробяването на платежните системи.

В отчета ясно се обрисува един главен антидот против общата неустановеност - внедряването на новаторски софтуерни решения във всички действия на банките.

Една друга среда

Банкирането на дребно най-малко в близко бъдеще ще би трябвало да се оправя с по-високи ставки, инфлация и по-нисък напредък, до момента в който клиентите чакат уголемение на обсега на банковите услуги в това число с такива, които не са обичайно свързвани със бранша като хотелски резервации, пишат от " Делойт ".

Авторите на отчета показват, че цифровите заплащания би трябвало да бъдат ускорени и трансформирани, а цифровата еднаквост да се развие като гаранция против измами в дълготраен проект.
 Огромният свободен запас на банките бута главния лихвен % нагоре
Огромният свободен запас на банките бута главния лихвен % нагоре

Вдигането на ОЛП ще има въздействие върху просрочените вноски по заемите, които са длъжници на банките

Анализаторите предизвестяват, че въпреки по-високите лихвени проценти да покачват чистите лихвени маржове за картови портфейли, инфлацията, стопяването на спестяванията на хората и евентуалното изцяло икономическо закъснение са в положение доста да понижат потребителската интензивност. Освен това, банките може да се окажат принудени да покачат лихвите по депозитите.

" Въпреки лоялната потребителска база, комерсиалните банки евентуално ще се изправят пред яростна конкуренция, с цел да завоюват по-голям дял от портфейлите на корпоративните клиенти. Те изискват цифрови, богати на данни решения и персонализирани препоръки. Това евентуално ще изисква от банките да се отличат с нов модел за обслужване на клиенти ", пишат още от " Делойт ".

В сферите на транзакционното и на капиталовото банкиране прогнозата е, че все по-голямо ще става смисъла на дигитализацията и построяването на софтуерни платформи, които във всеки един миг да дават огромни размери от информация.

Освен с аналитична цел, технологиите в банковия бранш би трябвало да навлизат и посредством нововъведения като облачни микроуслуги, платформи за търговия с въглеродни излъчвания, токенизация на финансовите активи и внедряване на някои от достиженията на криптосферата.

Само по този начин те ще могат да открият нови източници на стойност оттатък обичайните си сфери на работа. " Някои банки са почнали това пътешестване, само че доста от тях могат да изостанат ", предизвестяват от " Делойт ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР