Кредиторите на Гърция проучват предложенията на правителството на Алексис Ципрас

...
Кредиторите на Гърция проучват предложенията на правителството на Алексис Ципрас
Коментари Харесай

Последно действие на гръцката трагедия: Обсъждат новия план на Ципрас

Кредиторите на Гърция изследват предложенията на държавното управление на Алексис Ципрас и до края на деня ще има и публични оценки, оповестиха източници от Еврогрупата в Брюксел. В тази връзка на видеоконферентен диалог тези оферти ще се обсъдят от президента на Европейската комисия Жан Клод Юнкер, изпълнителния шеф на МВФ Кристин Лагард, президента на Европейската централна банка Марио Драги и президента на Eврогрупата Дайселблум.

Междувременно ”Файненшъл тайм” заяви, че гръцките банки ще разгласят банкрут в понеделник, в случай че до края на уикенда не се стигне до съглашение с кредиторите. На ден от страната излизат по 100 милиона евро, макар настоящите ограничавания за придвижването на капитали.

Така в първия работен ден на идната седмица в трезорите няма да има пари, в случай че ЕЦБ не усили размерът на кредитиране. В подобен случай държавното управление в Атина или ще би трябвало да „ подстриже” влоговете по образеца на Кипър или ще би трябвало да стартира печатането на своя валута.

Според „ Дойче веле” в Германия към този момент се показват подозрения по отношение на сериозността на новите гръцки оферти към кредиторите. „ Гръцкото държавно управление си играе със ориста на личния си народ, както и с нас, основинте кредитори”, твърди един от водачите на фракцията на ХДС/ХСС Ханс-Петер Фридрих. Според него, излизането на Гърция от еврозоната е най-вероятния излаз. /БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР