Кредитният анализатор S&P Global Ratings“ потвърди кредитния рейтинг на Стара

...
Кредитният анализатор S&P Global Ratings“ потвърди кредитния рейтинг на Стара
Коментари Харесай

Потвърдиха кредитния рейтинг на Стара Загора 

Кредитният анализатор „ S&P Global Ratings “ удостовери кредитния рейтинг на Стара Загора на „ BBB-, Стабилна вероятност “. Решението е взето на Кредитния съвет на „ Стандард енд Пуърс “ и анализаторите чакат дефицитът на града след финансовите разноски да остане под  5% от приходите.
Това разрешава поддържането на ниски равнища на дълг и ще може и да се продължи политиката на обезпечаване на външно финансиране за плановете преди тяхното осъществяване, като по този метод понижава натискът върху ликвидността си. От кредитната организация чакат " засилено осъществяване на финансовата стратегия на Стара Загора, което ще докара до недостиг след финансовите разноски през 2019-2021 година Поради огромния дял на финансиране от Европейски Съюз, ние имаме вяра, че част от поетия дълг ще бъде употребен за краткотрайно мостово финансиране, до момента в който съответните планове наближават крайните си стадии “. 
Кредитният рейтинг е оценка за икономическото развиване на града,  както и за едно консервативно и рационално ръководство на капиталовия развой на общината и размера на дълга, съпътстващ този процес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР