Кредитната институция се присъединява към редица западни фирми, които напускат

...
Кредитната институция се присъединява към редица западни фирми, които напускат
Коментари Харесай

Дойче банк мести 1 500 програмисти от Русия в Германия

Кредитната институция се причислява към редица западни компании, които напущат страната след съветската военна инвазия в Украйна

Дойче банк " (Deutsche Bank) разгласи през днешния ден основаването на новия си софтуерен център в Берлин. В него към този момент са трансферирани доста от програмистите, които работеха в софтуерните хъбове на банката в Русия, оповестиха осведомени източници, представени от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Най-голямата немска банка лимитира своята активност в Русия. Тя се причислява към редица западни компании, които напущат страната след съветската военна инвазия в Украйна.

Около 1500 експерти в региона на високите технологии работеха в софтуерните центрове на "Дойче банк " в Русия. Стотици от тях към този момент са пристигнали в Германия, с цел да работят там за кредитната институция, разкриха два източника, осведомени със обстановката, съобщи Ройтерс

Технологичният център в Берлин ще работи в поддръжка на звената за капиталово и корпоративно банкиране на "Дойче банк ".

Кредитната институция има сходни хъбове и в Румъния, Съединени американски щати и Индия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР