Кредитирането в България ще забави растежа си през следващата година,

...
Кредитирането в България ще забави растежа си през следващата година,
Коментари Харесай

Очакват охлаждане на пазара на жилища догодина

Кредитирането в България ще забави растежа си през идната година, като една от аргументите ще бъде предстоящо изстудяване на пазара на жилища. Това излиза наяве от обновената есенна макроикономическа прогноза за 2021 година на Министерство на финансите, оповестена на уеб страницата на ведомството.

„ През 2022 година чакаме растежът на заема за семействата да се забави, отчитайки края на частния мораториум, упованията за изстудяване на пазара на жилища, закъснение на повишаването на обезщетенията на наетите и потребителските разноски, след което леко ще се форсира през 2023 година при по-високо вътрешно търсене. ”, написа в прогнозата.
Новите жилища понижават
Новите жилища понижават през третото тримесечие на тази година, сочат педварителните данни на Националния статистически институт. Новоп...

През тази година имотният пазар и жилищното кредитиране порастват с бързи темпове, което предизвика Българска народна банка да предизвести при започване на ноември посредством своя бюлетин „ Банките в България ”, че при опазване на мощния ритъм на напредък съществува риск за и обезценките.

Цените на парцелите у нас порастват с, сочат данните на Националния статистически институт, а единствено за последната година българите са изтеглили, излиза наяве данните на Българска народна банка към края на месец септември.

Сделките с парцели също не стопират да нарастват, като през третото тримесечие на тази година в България са вписани 67 328 покупко-продажби с жилища, което съставлява растеж от близо 19% на годишна база, демонстрират данните на Агенцията по вписванията.

На фона на това, рецесията предизвика спад на новите жилища, въведени в употреба през третото тримесечие, излиза наяве от данните на националната статистика, а строителни бизнесмени сигнализират за внезапно повишаване в цените на строителните материали и, сочи бизнес анкетата за октомври на Национален статистически институт.
Въпреки рецесията от ден на ден хора купуват парцели
Въпреки рецесията от ден на ден хора у нас влагат в недвижи парцели. Сделките с парцели в България нарастват с близо 19% на годишна база пре...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР