Кредити, финансирани със средства от Фонда на фондовете, ще се

...
Кредити, финансирани със средства от Фонда на фондовете, ще се
Коментари Харесай

Фондът на фондовете облекчи условията за кредити за стартиращи и социални предприятия

Кредити, финансирани със средства от Фонда на фондовете, ще се отпускат за започващи и обществени предприятия при още по-облекчени условия по отношение на досегашните.

Целта е те да станат налични за по-широк кръг крайни получатели и да се улесни процесът на кандидатстване за тях, оповестиха от Фонда на фондовете. Оттам показват, че това е следващата стъпка за подкрепяне на бизнеса в битката с икономическите последствия от пандемията Covid-19.

Предвиденият обществен запас за микрокредитиране със шерване на риска е 23.9 млн. лева Средствата са обезпечени от оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския обществен фонд.

Парите стигат до предприятията посредством три финансови медиатора - „ Разузнавателна служба на Великобритания Кредит “, „ Микрофонд “ и Първа капиталова банка . Фондът на фондовете към този момент е подписал анекси към споразуменията с тях, с които усъвършенства изискванията по заемите.

С анексите се уголемява обсегът на кредитополучателите, като финансиране към този момент могат да получат компании и самонаети лица , регистрирани преди не повече от 5 години . Досега изискването беше претендентите да имат по-малко от 3 завършени финансови години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР