Креативна кампания, насочена към родители в опит за опазване на

...
Креативна кампания, насочена към родители в опит за опазване на
Коментари Харесай

Раздават пликчета за чоплене на семки по паркове и детски площадки в пловдивски квартал


Креативна акция, ориентирана към родители в опит за запазване на площадките от боклуци от семки

Доброволците на _Място България ще раздават пликчета за люпене на семки в пловдивския регион Тракия. Локациите са авансово набелязани от съдружие БГ Бъди деен, дружно с администрацията на Район Тракия, като са разграфени зоните, в които е видян въпросът със семките. Оказва се, че това са най-вече детски площадки и градини, а акцията ще продължи в продължение на няколко седмици. Акцията е дело на сдружението, в партньорство с Община Пловдив, регион Тракия и е част от дейностите по програмата _Място БългарияКампанията е ориентирана най-много към родителите на дребни деца, които прекарват огромна част от времето си на детската площадка. " С тази акция желаеме да покажем на хората, че не е толкоз мъчно да създадат дребни промени в всекидневието си, с цел да можем да реализираме огромен резултат с намаляването на отпадъците. Провеждаме акцията с доброволците по детските площадки, тъй като имаме вяра, че децата са тези, от чиято просвета зависи бъдещето на града ни, а те от време на време схващат сериозността на казуса със замърсяването даже доста по-добре от възрастните. И дано не забравяме, че точно те гледат образеца на своите родители ", счита Костадин Димитров, кмет на регион Тракия. Това е следващ опит на районният кмет да се оправи с този наболял проблем, като този път той сплотява старания с деятелите за чистотата в Пловдив - БГ Бъди деен.
Първата акция ще бъде на 12-ти октомври от 17 и 30 часа в парк Елит, Тракия, като началото ще слагат две надарени пловдивски актриси - Джована Галиарди и Паулина Гегова, които се включват към самодейността на съдружие БГ Бъди деен. Актрисите ще изиграят авторската пиеса „ Джиджи и горските жители ", която е ориентирана към най-малките запалянковци за запазване на околната среда. Идеята, текстът и музиката са дело на двете колежки, чийто взаимен креативен път слага началото си през 2010 година.„ Джиджи и горските жители " споделя историята на домашната котка Лили и нейната господарка Джиджи, която взема решение да напусне огромния, гръмък и забързан град и да се придвижи на по-спокойно, безшумно и спокойно място - на село. От къщата ѝ стартира буйна и наситена с живот гора, а комичните обстановки, в които двете героини попадат, ги учат, че би трябвало да почитат природата и да се грижат за нея.

През миналия месец, още веднъж дружно със сдружението, регион Тракия подложен изобретателни пожелателни табели в парк Лаута, като една от засегнатите тематики е точно отпадъкът от семките, който остава след жителите в парка. Това бе следващата акция измежду жителите, с която се цели да бъде привлечено вниманието на хората към потребността от персонална отговорност в опазването на непорочност. Табелите #безотпадъци имат послания, които посредством силата на хумора, да предизвикат жителите да се замислят по тематиката за общата ни отговорност към градските пространства.

" Въпросът е да се образоваме. Промяната стартира от нас. Не може да упрекваме другите за средата към нас, до момента в който самите ние хвърляме било то бутилки, люспи от семки, хартийки и други в природата. Хората би трябвало да се научат да мислят сериозно и към себе си ", счита Румяна Киризиева от екипа на БГ Бъди деен

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР