Крайното решение на проекта за булевард Мария Луиза в София

...
Крайното решение на проекта за булевард Мария Луиза в София
Коментари Харесай

Арх. Здравко Здравков: Булевард Мария Луиза в София ще стане пешеходна зона

Крайното решение на плана за бул. " Мария Луиза " в София е обвързвано с трансформирането му като пешеходна зона. Това сподели основният проектант на Столична община арх. Здравко Здравков.

София
 © БГНЕС
" Проекът, който създава арх. Захариев, следва да бъде обсъждан в няколко стадия. Крайното решение е трансформирането на " Мария Луиза " като пешеходна. Проектът би трябвало да претърпи своето поетапно развиване с изнасянето на трафика по " Данаил Николаев ". Обвързването на трафика по " Данаил Николоев " или преразглеждане на трасето на " Паисий Хилендарски " ", сподели още арх. Здравков. Според него планът преглежда и осъществяването на транспортно-комуникационния възел.

" В момента това, което се прави като градоустройствена разработка, би трябвало да докара до създаването на обстоен организационен проект ", добави още основният проектант. Той посочи, че това няма да се случи 2020 година, само че би трябвало да има капацитета в града и да има небосвод. " Пространството към Централна жп гара чисто пешеходно се намира на 15 минути от " Св. Неделя ". Чисто географски във времето бул. " Сливница " и жп гарата са се трансформирали в градски бариери, които посредством верни градоустройствени намеси, бихме могли да ги преодолеем и да променим отношението въобще към тази част на града. Пазарните стойности даже на парцелите, ситуирани северно от бул. " Сливница " са доста по-ниски от тези, които се намират от южната част. Да не приказваме тези, които се намират от южната страна на " Тодор Александров " и бул. " Дондуков ", изясни още арх. Здравков.

Във връзка с многофункицоналната зала, която се възнамерява да бъде построена в региона на Централна жп гара, арх. Здравков разясни, че става въпрос за мястото на някогашната автогара, която се намира против Централна жп гара. " В момента приготвяме задание да определим потенциала на залата, за какъв вид действия ще бъде. Има търсене за нова постройка на Филхармонията. Заедно с Министерство на културата ще обсъдим съответните функционалности ", добави още той.

Във връзка с рисковите здания и техния брой, арх. Здравков разясни, че броят е голям. " Обикновено процедурите за нелегално строителство приключват със заповед за унищожаване, която притежателите не отстраняват непринудено и следва да бъде отстранена наложително. Това е много сложен административен акт, тъй като ние наложително отстраняваме, по-късно си търсим парите по правосъден ред. Винаги притежателите, които се работи по отношение на тях, търпят и много едно отрицателно отношение. След като са изтекли всички процедури, единственият легален метод е този. Който е строил нелегално, би трябвало да си отстрани съответния обект ", добави още той. По думите му има всевъзможни обекти: гаражи, навеси и други.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР