Крайнолявата, проруска и просръбска македонска политическа формация Левица подаде сигнал

...
Крайнолявата, проруска и просръбска македонска политическа формация Левица подаде сигнал
Коментари Харесай

Просръбска македонска партия подаде сигнал срещу Християн Пендиков

Крайнолявата, проруска и просръбска македонска политическа групировка " Левица " подаде сигнал в прокуратурата в Скопие против пребития в Охрид Християн Пендиков, съобщи БГНЕС. В сигнала написа, че  " Пендиков в качеството си на общоприет секретар на неофашисткото съдружие Цар Борис III е отправил обидни думи по отношение на македонския народ и провокира ненавист и разделяне на национална основа ". От " Левица " се базират на изявлението на Християн Пендиков от14 февруари тази година.

В него Пендиков сподели, че  " в Северна Македония е обикновено да те бият, да те псуват, да те стрелят, тъй като си българин, а от полицията нищо да не подхващат “. " За да си македонски българин, просто би трябвало да се осъзнаеш. В Македония учим променена, подправена история, в която българите са фашисти, татари ", сподели още той.

С това си изказване, съгласно " Левица "  Пендиков " уронва престижа на РСМ и се подиграва с македонския народ ", според три члена от Наказателно-процесуален кодекс на страната.

Припомняме, че Християн Пендиков бе грубо пребит в родния му град Охрид на 19 януари вечерта. В формалните документи на проверяващите в Охрид се споделя, че " Пендиков е пребит заради българската етническа принадлежност ". Нападателят бе арестуван за малко, а делото бе отсрочено наскоро. По време на побоя нападателят е споделил на случен минувач: за българин не си коства да се вика полиция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР