Крайнодясната Северна лига обеща масова депортация на африкански бежанци в

...
Крайнодясната Северна лига обеща масова депортация на африкански бежанци в
Коментари Харесай

Крайнодесните в Италия обещават масова депортация на мигранти

Крайнодясната Северна лига даде обещание всеобща депортация на африкански бежанци в Италия, като част от коренно преструктуриране на италианската миграционна политика, в случай че успее да завоюва идните избори, съобщи английският „ Гардиън “

Партията, водена от Матео Силвини, ще опита да промени законите за даване на леговище, тъй че съдилищата да подценяват събитията към пътуването на мигрантите при вземането на решение дали те заслужават да получат бежански статут.

С наближаването на парламентарните избори на 4 март, десните партии насочиха своята изразителност най-много към въпроса с миграцията и ролята на Италия като врата към Европа за стотици хиляди мигранти, прекосяващи Средиземно море от Африка.

Италианското държавно управление, водено от лявоцентристката Демократическа партия на Матео Ренци, неотдавна предприе противоречиви ограничения за внезапно понижаване на броя на идващите в Италия миграни, измежду които секрети съглашения с племена и милиции в Либия, които бяха наказани от организации за отбрана на правата на индивида.

Северната лига дава обещание още по-крайни ограничения, като стратегия за наложително връщане на 400 хиляди мигранти в техните страни на генезис, измежду които Нигерия, Тунис и Мароко.

Много анализатори в Италия обаче считат, че проектът е нереалистичен и че той би провокирал остри реакции от Брюксел. Настоящето държавно управление се стреми да форсира депортирането на незаконните мигранти, само че процесът е безценен, заседнал в администрация и комплициран от нежеланието на страните на другите страни да одобряват назад хората, които са емигрирали.  

Италианският вътрешен министър Марко Минити съобщи, че през 2017 година Италия е депортирала към 6 500 души, до момента в който през 2016 година техният брой е бил 5 200.

Според предварителните изследвания дясноцентристката коалиция „ Форца Италия “ на Силвио Берлускони ще получи 37% от гласовете на изборите през март. Ако тя успее да завоюва цялостно болшинство, Берлускони ще би трябвало да избере идващият италиански министър председател, защото самият той не може да се кандидатира поради присъда за държавни измами.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР