Крайнодясната партия Лига на Матео Салвини излезе на протест в

...
Крайнодясната партия Лига на Матео Салвини излезе на протест в
Коментари Харесай

Протести в Италия в деня на националния й празник

Крайнодясната партия " Лига " на Матео Салвини излезе на митинг в Рим против ръководството на държавното управление макар възбраната за събиране на хора поради ковид, оповестяват италианските медии.

Към демонстрацията се причислиха и съдружните сътрудници на Салвини - ултранационалистическата партия " Италиански братя " и консерваторите от " Форца Италия ".

Протестната демонстрация се състоя в деня, в който страната отбелязва своя народен празник - Деня на републиката, откакто през 1946 година италианците избират тази форма на държавно ръководство.
 Снимка 481883
Източник:

На проведения от Салвини самобитен " флашмоб " обаче участваха едвам стотина души, които нарушиха разпоредбите за съблюдаване на обществена отдалеченост , изисквана от държавното управление като превантивна мярка против разпространяването на болестта.

Салвини се появи на митинга с защитна маска със знамето на Италия.

Днес не е ден на партиите, през днешния ден е ден на народа, в който желаеме да чуем предложенията на хората, съобщи той.

Освен в Рим трите партии приканиха своите поддръжници да стачкуват против ръководството на кабинета на Джузепе Конте и на стотици други места в страната , измежду които и Милано - столицата на най-засегнатия от пандемията район Ломбардия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР