Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) сезира Конституционния съд с

...
Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) сезира Конституционния съд с
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия съди канцлера Меркел

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия " (АзГ) сезира Конституционния съд с тъжба против канцлера Ангела Меркел, оповестиха медии във Федералната република, базирайки се на юриста на групировката.

От АзГ считат, че при създаването на миграционната политика държавното управление е нарушило правото на Бундестага да взе участие в разрешаването на казуса. Крайнодесните приканват да се ревизира решението на Меркел да отвори границата с Австрия за мигранти, взето през септември 2015 година

Тази тъжба може да промени света. И ще го направи, в случай че докара до стремежи резултат. Според адвокати, в случай че АзГ завоюва в съда, канцлерът би трябвало да напусне поста си.



Според Министерството на вътрешните работи в Берлин през 2015 година към 900 000 бежанци са влезнали във Федералната република. Това докара до взрив на ксенофобски прояви, експанзия против мигрантите и неодобрение от страна на локалните.

По-късно беше решено да бъде стеснен потокът от мигранти на 200 000 годишно.

Миграционната политика беше една от противоречивите тематики в договарянията за образуването на новото държавно управление в берлин.



"Алтернативата за Германия ", сплотяваща евроскептици, е най-голямата опозиционна партия в Бундестага. След парламентарните избори през септември АзГ завоюва 94 кресла.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР