Крайнодясната партия Алтернатива за Германия (АзГ) е най-голямата заплаха за

...
Крайнодясната партия Алтернатива за Германия (АзГ) е най-голямата заплаха за
Коментари Харесай

Крайната десница в Германия е най-голямата заплаха за демокрацията в страната

Крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) е най-голямата опасност за нашата народна власт от основаването на Федералната република преди 74 години, съобщи някогашният министър на вътрешните работи Герхард Баум в изявление за организация dpa. " Хора, събудете се! ", прикани 90-годишният юрист по правата на индивида.


Баум изиска от канцлера Олаф Шолц ясни заявления във връзка с екстремистката партия. " Очаквам канцлерът да се изкаже ясно за АзГ ", цитира думите му „ TVP World ”.

Според него, Шолц евентуално счита, че високият рейтинг на АзГ в социологическите изследвания е краткотрайно събитие. " Това е фундаментално неправилно ", прави оценка Баум.


Причините за известността на тази партия, както сподели някогашният силов министър, са доста по-дълбоки от настоящето неодобрение от държавното управление.

Според Баум, ставаме очевидци на невиждана рецесия на доверието в световен мащаб. Той добави, че пред лицето на войната на Русия против Украйна, огромните бежански потоци, изменението на климата и нарастващия спор сред Съединени американски щати и Китай доста хора са обхванати от неустановеност и боязън. В такива условия е елементарно да се прибегне до елементарни решения, счита някогашният министър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР