Крайнодясната и евроскептична Швейцарска народна партия (ШНП) излезе като ясен

...
Крайнодясната и евроскептична Швейцарска народна партия (ШНП) излезе като ясен
Коментари Харесай

Крайната десница доминира на изборите в Швейцария

Крайнодясната и евроскептична Швейцарска национална партия (ШНП) излезе като явен водач на националните избори в Швейцария , съгласно окончателните резултати, оповестени късно в неделя, написа " Политико ".

ШНП, която концентрира акцията си върху антиимигрантската изразителност в избори, доминирани от вътрешни проблеми, завоюва 28,6 % от гласовете в долната камара на Народното събрание, Националния съвет - по отношение на 25,6 % преди четири години - това се равнява на 62 места, с девет повече от 2019 година

Докато центристката партия " Център " резервира резултата си от 14,6 % (29 места), демократичната Свободна демократическа партия (СвДП) претърпя дребна загуба, губейки едно място.

В левия политически набор Социалистическата партия (СП) остана втората политическа мощ в страната, спечелвайки 18 % от гласовете и две спомагателни места, до момента в който Зелените и Либералните Зелени претърпяха обилни загуби, надлежно пет и шест места.

ШНП се концентрира върху казуса с имиграцията в избори, ориентирани към вътрешно-политическите проблеми. За първи път тя също по този начин организира акция по въпросите на разноските за живот, които заеха първо място в дневния ред на гласоподавателите на фона на възходящите разноски за опазване на здравето. Резултатите означават и възкресението на " Център ". След няколко изборни неуспеха, центристката партия в този момент е водеща и ще има решаваща роля във образуването на болшинство в Народното събрание.

Швейцарците гласоподават за 200 места в долната камара на Народното събрание, Националния съвет, и 46 места в горната камара, Държавния съвет. От 1959 година всички съществени партии са показани в седемчленното държавно управление - Федералния съвет - който се избира от членове на Народното събрание.

Частичните резултати в изборите за Държавен съвет слагат Центъра и СвДП като най-големите сили в горната камара, преди втори тур в няколко района.

Новият парламент ще избере държавно управление на Швейцария на 13 декември.
 Швейцария изненадващо изиска да се включи в небесния щит на Европа
Швейцария изненадващо изиска да се включи в небесния щит на Европа

Според критиците този ход е несъответстващ с неутралитета на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР