Крайнодясната германска партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) реши да води

...
Крайнодясната германска партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) реши да води
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия е за излизане на страната от ЕС

Крайнодясната немска партия "Алтернатива за Германия " (АзГ) реши да води акция за излизане на страната от Европейски Съюз, само че в краен случай, в случай че блокът не се реформира радикално. Това е записано в партийна резолюция, призната от делегати на партията, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

С приемането на резолюцията на партийния конгрес в град Риза в Саксония, в която се приказва за излизане от Европейски Съюз, АзГ разчупи едно следвоенно табу в Германия, отбелязва Франс прес. Досега нито една немска партия не беше стигала до това да обмисля, даже и по едни внимателен метод, опцията за излизане на Германия от Европейски Съюз (така нареченото Декзит, от Дойчланд и екзит).

Резолюцията, призната през днешния ден от болшинството от делегатите от АзГ - главната опозиционна партия в немския федерален парламент - се афишира в поддръжка на Декзит, в случай че настояванията за дълбоки промени в Европейски Съюз, отправени от страна на АзГ, не бъдат изпълнени в рационален период.

"В подобен случай ние считаме за належащо, като краен вид, излизане на Германия, или разформироване на Европейски Съюз и основаването на негово място на елементарна европейска икономическа общественост ", се споделя в текста на резолюцията.

Призивът, съдържащ се в резолюцията, би трябвало да влезе изцяло в действие с приемането на програмата на партията, планувано за довечера, отбелязва Франс прес.

Сред настояванията за промени на Европейски Съюз, отправени от АзГ, има такива за унищожаване на Европейския парламент, на еврото или за края на "ислямизацията " на Европа. В началото АзГ планираше резолюцията да е още по-твърда като дефиниция и да приканва за излизане на Германия от Европейски Съюз след края на мандата на идващия Екологичен потенциал, т.е. през 2024 година, в случай че няма конкретизирани промени.

Съпредседателят на АзГ Александър Гауланд обаче предизвести партията си да не упорства за прецизен период, в който Германия да напусне Европейски Съюз, напомня ДПА. "Не мисля, че е умно да се взе участие в избори с оптимални претенции ", сподели той пред делегатите в Риза. И в последна сметка партийните делегати се отхвърлиха от желанието да слагат краен и обвързващ период. Много от водачите на партията се тормозят да стигнат прекомерно надалеч, с цел да не изплашат поддръжниците в навечерието на европейските избори и това да не се отрази на доверието в АзГ, отбелязва Франс прес.

На форума в Риза, който продължава и на следващия ден, 500 делегати се приготвят за европейските избори през май. Ще бъдат определени претенденти за изборите и ще се дефинира партийната позиция по основни въпроси, съобщи ДПА.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР