Крайнодясната френска партия Национален сбор иска премахване на Европейската комисия,

...
Крайнодясната френска партия Национален сбор иска премахване на Европейската комисия,
Коментари Харесай

Крайнодесните на Льо Пен искат да се премахне Европейската комисия

Крайнодясната френска партия " Национален общ брой " желае унищожаване на Европейската комисия, Общата селскостопанска политика и определяне на нови правила в Европейски Съюз, написа " Политико ".

Лидерът на партията Марин льо Пен показа програмата си за Европейския парламент на събитие в Страсбург в понеделник, само че се отхвърли от апелите си Франция да напусне еврозоната и Европейския съюз . Двата въпроса бяха основни в речите на Льо Пен.

Сега тя разгласи, че " Национален общ брой " желае " да избави Европа от Европейски Съюз , който я унищожава " и прикани " Европейски съюз на нациите " да изземе ролята на Брюксел при вземането на решения.

На събитието 23-годишният водещ претендент на партията за евроизборите Жордан Бардела съобщи, че желае Европа, която " е по-атинска народна власт, в сравнение с брюкселска технокрация ".

Льо Пен не разкри за какво към този момент не поддържа " Фрекзит ", само че продължи да твърди, че Брекзит ще облагодетелства Обединеното кралство.

От Брекзит националното положение на Англия задмина това на еврозоната, процентът на безработните им е най-ниският, те сътвориха двойно повече работни места спрямо Франция и заплатите им се усилиха от прекратяването на всеобщата миграция, написа тя в " Туитър ".

Докато се поддържа позицията, че еврото най-вече " поддържа ползите на Германия ", в платформата на френската партия се признава желанието на хората Франция да остане в еврозоната . Но " Национален общ брой " желае смяна в работата на Европейската централна банка за свързване печатането на пари с действителната стопанска система, а не с финансите и да се добави " битката с безработицата " в мандата на ЕЦБ.

Партията желае унищожаване на Европейската комисия и на 28-те недемократично определени еврокомисари . Пълномощията на Комисията да бъдат трансферирани към Европейския съвет и да се създадат промени в Европейския парламент. Партията на Льо Пен приканва да се промени ролята на Народното събрание, тъй че да обслужва страните, а не като " регистрационна камара на Комисията ".

" Национален общ брой " желае да се възстановят националните граници и да се ускори контролът по външните граници на Европейски Съюз. Фронтекс да се трансформира в гранична полиция.

В предизборната стратегия също по този начин се приканва Европа да има " добросъседски връзки " с Русия и Турция ", до момента в който в това време се " освободи от външно въздействие...от Америка ".

Според изследване на " Политико " партията ще завоюва 21 места на изборите през май, с едно място по-малко спрямо партията на президента на Франция Еманюел Макрон " Република, Напред! ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР