Крайнодясната Австрийска партия на свободата обяви, че всички нейни министри,

...
Крайнодясната Австрийска партия на свободата обяви, че всички нейни министри,
Коментари Харесай

Всички министри на крайната десница напуснаха австрийското правителство

Крайнодясната Австрийска партия на свободата разгласи, че всички нейни министри, влизащи в състава на съдружното държавно управление на консерватора Себастиан Курц, се отдръпват поради това, че по-рано довечера канцлерът изиска оставката на вътрешния министър Херберт Кикъл, който е също от АПС, предадоха международните организации.

Курц сподели, че е изискал президентът на Австрия Александър Ван Дер Белен да в профил от поста Кикъл. По-рано през днешния ден новият водач на АПС Норберт Хофер обвърза оставането на партията в ръководството със ориста на Кикъл. Курц пък сподели, че е подготвен да ръководи с държавно управление на малцинството до предварителните избори в Австрия и че ще изиска от президента да назначи специалисти на местата на отдръпналите се крайнодесни министри.

До рецесията в Австрия се стигна, откакто в петък се появи видео, в което се приказва за хипотетично съветско финансиране за австрийската последна десница, на която основен секретар е Кикъл, напомня Българска телеграфна агенция. В фрагментите, излъчени в петък от немски медии, се виждаше популисткият водач на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе, очевидно пиян и сниман със скрита камера по време на среща във вила в Ибиса, да демонстрира, че е податлив да даде контракти за публични поръчки в Австрия в подмяна на съветска финансова поддръжка за неговата групировка. Заради абсурда Щрахе подаде оставка като партиен водач и като вицеканцлер.

Същевременно през днешния ден Памела Ренди-Вагнер, ръководителката на Австрийската социалдемократическа партия, най-голямата опозиционна партия в Австрия, изиска оставката на самия Курц и сподели, че това ще е единственото положително и трайно решение на актуалната политическа рецесия в Австрия, съобщи ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР